Tre poäng till Mora efter avgörande i slutperioden mot Skellefteå

Mora vann hemma mot Skellefteå i J18 Nationell norra herr med 6-3 (1-1, 2-2, 3-0). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Mora avgjorde.

Skellefteås tränare Johan Karlsson tyckte så här om matchen:

– Jämn match. Mora tog tillvara våra misstag. Theo Landström bra med 1 mål och 1 assist.

Därmed har Mora vunnit fyra matcher i rad i J18 Nationell norra herr.

Första perioden var jämn. Mora inledde bäst och tog ledningen genom Patrik Jernfalk efter 5.37, men Skellefteå kvitterade genom Erik Häggblad efter 12.26. Skellefteå gjorde också 1-2 efter 1.19 i andra perioden när Theo Landström fick träff framspelad av Liam Hedman.

Moras Sebastian Spjuth gjorde 2-2 efter 1.52 på pass av Kevin Arnström och Simon Qvarnström-Sjöberg.

Simon Schmid gjorde dessutom 3-2 efter 10.47 framspelad av Simon Ramberg och Kasper Lamberg.

Skellefteå kvitterade till 3-3 alldeles i slutsekunderna av perioden genom Vincent Wedin på pass av Noel Ingelsson och Isak Bjuhr.

Mora spelade bra i tredje perioden och gick från 3-3 till 6-3 genom mål av Markus Kristians Sieradzkis, Simon Ramberg och Colin Wetterberg och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 1.58 kvar att spela.

Mora har fyra segrar och en förlust och 20–14 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Skellefteå har två vinster och tre förluster och 18–23 i målskillnad.

Mora har elva poäng och Skellefteå har fem poäng efter fem omgångar.

Söndag 21 januari möter Mora Luleå hemma 13.00 och Skellefteå möter Leksand borta 11.00.