Tre poäng för Färjestad hemma mot Timrå

Färjestad vann hemma mot Timrå i J18 Nationell norra herr. Matchen på söndagen slutade 4-2 (2-1, 1-0, 1-1).

Timrås tränare Martin Nilsson tyckte till om matchen:

– En bra match där Färjestads tempo med pucken verkligen utmanar oss. Tycker vi fortsatt spelar med hög tävlan och tack vare den så utmanar vi också Färjestad på slutet så vi reducerar och tar målvakten på slutet. Tyvärr var Färjestad numret större än oss idag.

Första perioden var jämn. Timrå inledde bäst och tog ledningen genom William Sörbrand efter 6.12, men Färjestad kvitterade genom Simon Näslund. Och Färjestad hann också ta ledningen, genom Elias Eriksson. Efter 6.02 i andra perioden nätade Linus Rydell, på pass av Malte Vass och Axel Jansson och gjorde 3-1. Efter 15.41 i tredje perioden ökade Färjestad på till 4-1 genom Lucas Ryen.

Isac Harju reducerade dock för Timrå med bara en minut kvar att spela och gjorde slutet spännande.

För Färjestad gör resultatet att laget nu ligger på sjunde plats i tabellen, medan Timrå är på nionde plats.

Färjestad tar sig an Björklöven i nästa match hemma lördag 20 januari 12.15. Timrå möter samma dag 13.00 Brynäs borta.