Djurgården J20 besegrade Färjestad med knapp marginal

Ett måls övervikt avgjorde en målmässigt jämn match för Djurgården, som vann hemma mot Färjestad med 3-2 (0-0, 2-1, 1-1) i J20 Nationell Top 10 herr på lördagen. Wilson Björck slog till 11.35 in i tredje perioden och blev matchhjälte med sitt 3-2-mål.

Inget av lagen lyckades göra mål i första perioden. Djurgården gjorde 1-0 genom Pelle Ringström efter 6.58 i andra perioden.

Efter 10.41 av perioden kunde Wille Johansson kvittera till 1-1 för Färjestad.

Djurgården tog ledningen på nytt genom Tim Redstedt efter 11.27. 2.53 in i tredje perioden slog Noel Fransén till på pass av Albert Wikman och Wille Johansson och kvitterade för Färjestad.

11.35 in i perioden nätade Djurgårdens Wilson Björck framspelad av Tim Redstedt och Wilhelm Forsberg och avgjorde matchen för Djurgården.

Det här var Djurgårdens fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Färjestads sjätte uddamålsförlust.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Djurgården i serieledning och Färjestad på nionde plats.

Djurgården tar sig an HV 71 i nästa match borta lördag 2 mars 14.00. Färjestad möter samma dag 16.30 Frölunda borta.