Väntad seger för Luleå J20 som förlänger vinstsviten

Allt talade för seger för Luleå, och så blev det också när det formstarka laget mötte Frölunda på hemmaplan. Efter segersiffrorna 3-2 (2-0, 0-0, 1-2) har nu Luleå fyra raka segrar. Frölunda har sju förluster i rad i J20 Nationell Top 10 herr.

Därmed har Luleå sex raka segrar på hemmaplan.

I början av matchen var Luleå starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Oscar Bramberg och Elias Callgren.

Andra perioden blev mållös. Frölunda reducerade dock till 2-1 genom Nikolaj Rupi tidigt i tredje perioden av matchen.

Luleå utökade ledningen på nytt genom Arttu Tuhkala efter 5.17.

Casper Nässén reducerade förvisso, men närmare än 3-2 kom inte Frölunda.

Det här var Luleås sjunde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Frölundas sjätte uddamålsförlust.

Det här betyder att Luleå ligger på andra plats i tabellen, och Frölunda är på tionde och sista plats. Så sent som den 16 februari låg Luleå på sjunde plats i tabellen.

I nästa match möter Luleå HV 71 hemma och Frölunda möter Skellefteå AIK J20 borta. Båda matcherna spelas söndag 25 februari 12.00.