Förlust för Brynäs efter dålig start mot Skellefteå AIK J20

Skellefteå AIK J20 tog direkt tag i taktpinnen i hemmamatchen mot Brynäs i J20 Nationell Top 10 herr, och ledde med 3-0 i första pausen. Trots en uppryckning av Brynäs vann Skellefteå AIK J20 matchen med 5-4 (3-0, 0-2, 2-2).

– Dålig håller jag inte med om. Vi bränner två frilägen och ett öppet mål. Skellefteå har 4 målchanser och sätter ditt sina lägen. Blir en tuff uppförsbacke för oss men tycker vi kommer upp på en bra nivå i andra perioder och har många lägen att gå om. Tuff förlust men vi bygger vidare, kommenterade Brynäs tränare Victor Grönberg.

Skellefteå AIK J20 spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Viggo Nordlund, Oskar Vuollet och Hugo Zetterlund. Brynäs reducerade dock till både 3-1 och 3-2 genom Alieu Moldal Bah och Alieu Moldal Bah efter 12.59 av perioden.

Skellefteå AIK J20 utökade ledningen genom Wilmer Lindfors efter 20.40 i andra perioden. Brynäs gjorde 4-3 genom Eric Hultgren efter 5.02 av matchen.

Efter 7.34 i tredje perioden gjorde Skellefteå AIK J20 5-3 genom Valter Lindberg.

Alieu Moldal Bah reducerade förvisso, men närmare än 5-4 kom inte Brynäs.

Skellefteå AIK J20:s Viggo Nordlund stod för ett mål och tre assists och Oskar Vuollet gjorde ett mål och två målgivande passningar. Alieu Moldal Bah gjorde tre mål för, Mai Crnkic hade tre assists och Eric Hultgren gjorde ett mål och två assist för Brynäs.

Det här var Skellefteå AIK J20:s andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Brynäs andra uddamålsförlust.

Både Skellefteå AIK J20 och Brynäs har nu sju poäng, när Skellefteå AIK J20 spelat tre matcher, och Brynäs fyra matcher.

Lördag 20 januari 12.00 spelar Skellefteå AIK J20 hemma mot Färjestad. Brynäs möter Leksand borta i Tegera Arena torsdag 18 januari 19.00.