Tre poäng för Växjö borta mot Färjestad

Ett måls övervikt avgjorde en målmässigt jämn match för Växjö, som vann borta mot Färjestad med 4-3 (1-1, 2-1, 1-1) i J20 Nationell Top 10 herr på söndagen.

Det var första segern för Växjö, efter 3-4 mot Djurgården i premiären.

Första perioden var jämn. Färjestad inledde bäst och tog ledningen genom Jack Berglund efter 11.21, men Växjö kvitterade genom Leo Isaksson bara en minut senare. Växjö startade också andra perioden bäst. Laget gick upp till en 1-3-ledning genom mål av Kevin Israelsson och Joel Svensson innan Färjestad svarade och gjorde 3-2 genom Albin Sterner. Växjö gjorde 2-4 genom Alfons Freij efter 10.01 i tredje perioden.

Elliot Ståhlberg reducerade förvisso, men närmare än 3-4 kom inte Färjestad.

Nästa motstånd för Färjestad är HV 71. Lagen möts lördag 13 januari 15.30 i Löfbergs Arena. Växjö tar sig an Rögle hemma fredag 12 januari 19.00.