Luleå avgjorde i förlängningen mot Skellefteå AIK J20

Luleås väg till seger mot Skellefteå AIK J20 borta i J20 Nationell Top 10 herr blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde Luleå avgöra till 3-2 (1-0, 1-0, 0-2, 1-0) och ta bonuspoängen. Stor matchhjälte 45 sekunder in i förlängningen blev David Granberg som satte det avgörande målet.

Luleå tog ledningen efter fem minuters spel, genom Oscar Bramberg på pass av Alexander Fredriksson och Elias Callgren. Luleå gjorde 0-2 genom Jakob Ihs Wozniak efter 7.17 i andra perioden.

Efter 20.26 av perioden kunde Lukas Vesterlund göra 1-2 för Skellefteå AIK J20. 8.07 in i tredje perioden slog Valter Lindberg till och kvitterade för Skellefteå AIK J20.

Men Luleå avgjorde matchen med -1.15 kvar att spela genom David Granberg assisterad av Arttu Tuhkala och Oskar Lundkvist.

Senaste mötet lagen emellan slutade med seger för Luleå med 5-3.

I nästa match, lördag 13 januari 12.00, har Skellefteå AIK J20 Leksand hemma i Skellefteå Kraft Arena, medan Luleå spelar hemma mot Brynäs.