Jakob Ihs Wozniak kallas in till Småkronorna

Tidigare i veckan fick Jakob Ihs Wozniak debutera i SHL med Luleå. Nu får 17-åringen chansen i Småkronorna.

Det har varit en minst sagt händelserik vecka för Jakob Ihs Wozniak.

I tisdags debuterade forwarden i SHL, då han fick chansen att spela drygt tio minuter i Luleås bortaseger mot Växjö. I går fyllde stortalangen 17 år – och i dag kallades forwarden, som är född 2007, in i Småkronornas trupp som underårig.

Via ett inlägg på X, tidigare känt som Twitter, meddelar förbundet att Ihs Wozniak, tillsammans med Örebros Jack Bodin, kallats in till Småkronorna för att ersätta Karl Annborn (HV71) och Linus Eriksson (Djurgården).

Kan tangera Raymonds rekord

Ihs Wozniak gör därmed jämnåriga Love Härenstam (Luleå), Anton Frondell (Djurgården) och Milton Gästrin (MoDo) sällskap i Smårkronornas trupp till femnationsturneringen i USA nästa vecka.

17-åringen har den här säsongen producerat 41 poäng (17+24) på 31 matcher i J20 Nationell, vilket gör honom till den poängbäste U17-spelaren i ligan. Forwarden behöver bara göra ytterligare sju poäng under grundseriens elva återstående matcher för att tangera Lucas Raymonds rekord för flest poäng av en U17-spelare i J20 Nationell under en och samma säsong (48).

Betsense in article


TV: Analys av Elias Lindholms trejd

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: