Lejon vann – efter Kian Moréns målkalas

Kian Morén stod för hela fyra mål för Lejon när laget slog Kovland på hemmaplan i J20 Region norr forts herr. Till slut blev det 6-4 (2-0, 3-2, 1-2) till Lejon.

Kovlands tränare Villiam Callmyr tyckte så här om matchen:

– Vår klart bästa prestation i fortsättningsserien. Spelmässigt förtjänar vi klart en seger men dessvärre mäts ju resultatet i gjorda mål. Där är vi otroligt ineffektiva medan våra motståndare är väldigt effektiva. Vi blir också hårt straffade för våra få misstag.

Lejon startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två mål av Kian Morén tidigt i perioden. Lejon hade övertaget även i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 7.36 genom Liam Söderholm, och gick upp till 4-0 innan Kovland kom tillbaka och reducerade till 4-2.

Innan perioden var över hade Lejon ryckt åt sig ledningen med 5-2. Efter 8.44 av matchen kunde Jánis Jurjáns och Olle Melin göra både 5-3 och 5-4 för Kovland.

Lejon kunde dock avgöra till 6-4 med en sekund kvar av matchen genom Kian Morén.

Lejons Kian Morén gjorde fyra mål.

Lejons nya tabellposition är andra plats, medan Kovland är på åttonde och sista plats.

Lejon möter Clemensnäs i nästa match hemma onsdag 24 januari 19.30. Kovland möter samma dag Brunflo J20 hemma.