Stark seger för Vännäs i toppmatchen mot Njurunda

Det var två topplag som möttes i J20 Region norr forts herr på lördagen. Och det slutade med seger för bortalaget Vännäs, som besegrade Njurunda med 4-0 (1-0, 2-0, 1-0) i den tidiga seriefinalen.

Det här betyder dock inga förändringar i tabellen. Njurunda ligger kvar på andra plats i tabellen, och Vännäs är i fortsatt serieledning. I och med Vännäs seger skiljer det nu sex poäng mellan lagen.

– Tycker vi gör en bra match och spelar tillräckligt bra för att gå vinnande. Men skjuter man 40 skott och gör 0 mål så vinnar man inga hockeymatcher. Vännes är bra och gör mål på sina lägen och vinner då rättvist, kommenterade Njurundas tränare Robin Bredberg.

Därmed har Vännäs vunnit sju matcher i rad i J20 Region norr forts herr.

Vännäs tog ledningen efter tio minuters spel, genom Wilmer Lundquist assisterad av Henrik Viström och Pelle Bäckström. Andra perioden var länge mållös. Vännäs gick från 0-1 till 0-3 genom två snabba mål på 3.08 i slutet av perioden av Vilmer Wikström och Lukas Stenvall. Till slut kom också 0-4-målet genom Leonard Magnusson som ökade Vännäs ledning framspelad av Lukas Stenvall och Max Linder efter 9.04 i tredje perioden. 0-4-målet blev matchens sista.

Njurunda har tre vinster och två förluster och 15–14 i målskillnad på de senaste fem matcherna.

Söndag 21 januari spelar Njurunda hemma mot Clemensnäs 11.00 och Vännäs mot Brunflo J20 borta 12.00 i Klanghallen.