Målfest när Lejon krossade AIK Härnösand i Malmhallen

Lejon hade inga problem med AIK Härnösand i J20 Region norr forts herr, och vann hemma med utklassningssiffrorna 8-2 (4-0, 2-0, 2-2).

Lejon spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 4-0 genom mål av Klas Lundström, Elmer Grenholm, Liam Söderholm och Tim Johansson. Lejon gjorde två mål i andra perioden och gick från 4-0 till 6-0, målen av Tim Johansson och Tim Furtenback. Lejon gjorde två snabba mål tidigt i tredje perioden och gick från 6-0 till 8-0, målen av Tim Furtenback och Liam Söderholm. Det rycket avgjorde matchen.

AIK Härnösand reducerade förvisso genom två mål av Malte Lärnvåg, men närmare än 8-2 kom inte AIK Härnösand. Lejon tog därmed en stabil seger.

Lejons Isak Näslund hade fyra assists.

Lejon har tre segrar och två förluster och 26–16 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan AIK Härnösand har en vinst och fyra förluster och 6–24 i målskillnad.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Lejon på tredje plats och AIK Härnösand på sjunde plats.

I nästa match, söndag 21 januari, har Lejon Kovland hemma i Skellefteå Kraft Arena 12.00, medan AIK Härnösand spelar borta mot Kiruna 11.00.