Målfest när Vännäs krossade AIK Härnösand i Vännäs Ishall

Vännäs hade inga problem med AIK Härnösand i J20 Region norr forts herr, och vann hemma med utklassningssiffrorna 9-1 (2-0, 5-1, 2-0).

Det här innebär att Vännäs nu har fyra segrar i följd i J20 Region norr forts herr.

Matchen var länge mållös. Vännäs ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål på 1.37 i slutet av perioden av Pelle Bäckström och Henrik Viström. Det var bara början för Vännäs. Vännäs hade övertaget i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 2.47 genom Viktor Meyer, och gick upp till 4-0 innan AIK Härnösand svarade.

Segern skrevs till slut till 7-1 för Vännäs. Vännäs fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 9-1. Målen i sista perioden gjordes av Tomas Kronqvist, som gjorde två mål.

Elias Gustafsson gjorde ett mål för Vännäs och spelade dessutom fram till tre mål, Tomas Kronqvist stod för två mål och två assists, Henrik Viström gjorde ett mål och två målgivande passningar och Markus Holter hade tre assists.

Vännäs har nu elva poäng och AIK Härnösand har fyra poäng när båda lagen har spelat fyra matcher.

Vännäs tar sig an Kovland i nästa match hemma söndag 14 januari 12.00. AIK Härnösand möter samma dag 12.30 Clemensnäs borta.