Klar seger för Njurunda mot Kovland

Njurunda tog en enkel seger mot Kovland borta i FD Maskin Arena i J20 Region norr forts herr. Laget dominerade matchen, som slutade 7-2 (2-1, 4-1, 1-0).

– Tyvärr är vi inte ens nära godkända i vår insats idag, på något plan. Njurunda vinner rättvist, tyckte Kovlands tränare Villiam Callmyr, efter matchen.

Njurundas tränare Robin Bredberg om matchen:

– Det är alltid extra kul att vinna i Kovalnd, derbyseger smakar alltid lite bättre. Tycker vi gör en bra match och vinner välförtjänt.

Gästande Njurunda startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 18 sekunder slog William Häglund till på pass av Kazper Thåström och Andre Sundberg.

Kovland kvitterade till 1-1 efter 7.23, när Carl Henriksson slog till framspelad av Isak Häggkvist och Jacob Sandström.

Njurunda tog ledningen på nytt efter 10.30, när Andre Sundberg fick träff assisterad av Viktor Pettersson och Daniel Åstrand.

Njurunda var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 1-4 och ställningen efter två perioder var 2-6.

6.41 in i tredje perioden nätade Njurundas William Häglund på nytt framspelad av Lias Johansson och ökade ledningen för Njurunda. 2-7-målet blev matchens sista.

Kovland har haft en tuff start på serien och har bara tre poäng efter tre spelade matcher. Njurunda har nio poäng.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 13 januari. Då möter Kovland Clemensnäs i Kopparhallen 16.00. Njurunda tar sig an Lejon hemma 15.00.