Efterlängtad seger för Hammarby J20 – steg åt rätt håll mot Vallentuna

Det har varit en tung period med sju förluster i rad för Hammarby J20 i J20 Region öst fortsättning herr. Men hemma mot Vallentuna bröts den tuffa sviten. Det blev 4-3 (3-1, 1-1, 0-1) i matchen i Kärrtorps IP.

När Hammarby J20 och Vallentuna senast gjorde upp var Vallentuna klart bättre och vann med hela 6-1. Nu kom alltså revanschen för Hammarby J20.

Hammarby J20 hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 2.28 genom Sture Kågemark, och gick upp till 2-0 innan Vallentuna svarade.

I periodpausen hade Hammarby J20 ledningen med 3-1. Efter 14.02 i andra perioden ökade Hammarby J20 på till 4-1, på nytt genom Sture Kågemark.

Vallentuna reducerade dock till 4-2 genom Linus Hedlund med 3.58 kvar att spela av perioden. Vallentuna reducerade igen efter 11.20 i tredje perioden genom Liam Edfeldt framspelad av Frans Ranhagen och Victor Glans. Det fastställde slutresultatet till 4-3.

Förlusten var Vallentunas andra uddamålsförlust.

I tabellen innebär det här att Vallentuna nu ligger på fjärde plats. Hammarby J20 är på nionde plats.

Nästa motstånd för Hammarby J20 är Huddinge. Lagen möts måndag 29 januari 19.30 i Kärrtorps IP. Vallentuna tar sig an Göta Traneberg hemma torsdag 25 januari 19.40.