MJÖRNBERG: Det givna valet kan vara det som spolierar möjligheterna

På papperet kan det framstå som en no-brainer för Piteå att välja ett rivalmöte med Boden i semifinalspelet. Men lyfter man blicken mot ett avancemang till Hockeyallsvenskan skulle det faktiskt kunna vara ett val som spolierar båda lagens möjligheter att lyckas.

Imorgon kväll spelas de avgörande kvartsfinalmatcherna och vid torsdag lunch är det dags för ceremonin där de högst rankade lagen väljer sina motståndare till semifinalspelet. Just i detta nu gnuggas geniknölar runt om i Hockeyettan-landet kring hur de där valen kan komma att falla ut.

Beroende på hur det går i de fyra matchserierna som gått till en femte och direkt avgörande drabbning kan valkartan komma att se ganska annorlunda ut, men en sak tycks vara ristad i sten.

De allra flesta verkar fullständigt övertygade om att Piteå kommer att välja Boden.

Det är ett rimligt antagande. Det finns en tradition av att lagen längst upp i norr väljer varandra i den mån det är möjligt. Det har vi inte minst sett i ideliga variationer av Kalix, Piteå och Boden mot varandra i kvartsfinal genom åren.

Kristianstad, Hudiksvall och Vimmerby som väljer före Piteå på torsdag kommer knappast vilja utsätta sig för en dyr långresa till en motståndare med en historia av att framgångsrikt spela burdus slutspelshockey.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: