MJÖRNBERG: Trendbrott och andefattigt anfallsspel

När flertalet tilltänkta topplag haft det lite kämpigt lyckades Karlskrona ändå åstadkomma ett trendbrott och ta sin första trepoängare i Allettan under helgen.
Men 3-0 hemma mot Visby/Roma höjer kanske framförallt frågetecken kring gästernas andefattiga anfallsspel. 

Det är ganska påtagligt att många av de utpekade storfavoriterna inte riktigt levererar enligt plan i Allettan-seriernas inledning. Mariestad har haft sina ups and downs, Brödernas/Väsby kämpar med småsvaga resultat och Boden hade en riktigt jobbig helg söderut (noll poäng och 6-12 i baken över två matcher mot Hudiksvall och Lindlöven). Trots att det bitvis var en ganska ordentlig mangling lyckades Hudiksvall dessutom inte få med sig mer än en poäng (förlust 2-3 efter straffar) hemma mot heroiskt kämpande Kiruna IF.

Men ”krislaget” Karlskrona lyckades i alla fall plocka sin första trepoängare i Allettan och klättra över slutspelsstrecket när Visby/Roma besegrades med 3-0 hemma i NKT Arena. Men det satt ändå rätt långt inne.

Karlskrona har ägnat en hel del tid åt att prata om och träna på att vara hetare och smutsigare in på kasse den senaste tiden, men det är en sak att snacka och en helt annan att utföra. Speciellt när det där som kallas psykologi kommer in i leken.

Ett välmående Karlskrona hade gått ut och dikterat villkoren hemma mot trubbiga Visby/Roma i NKT Arena. Istället blev det en försiktig första period med skvättande av puckar från utsida och fler situationer utan heta forwards på kasse än med.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: