Två snabba mål i sista perioden avgjorde för Edmonton mot Buffalo

En jämn match mellan hemmalaget Edmonton och gästande Buffalo avgjordes först i tredje perioden, där Zach Hyman gjorde 6-3 och Ryan McLeod knappt två minuter senare gjorde 7-3. Edmonton vann matchen i NHL med 8-3 (1-2, 2-1, 5-0).

Segern var Edmonton Oilers fjärde på de senaste fem matcherna.

Buffalo Sabres startade matchen starkast. Laget ryckte åt sig en 0-2-ledning genom mål av JJ Peterka och Victor Olofsson innan Edmonton svarade och gjorde 2-1 genom Leon Draisaitl. Edmonton förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 2-1 och ställningen efter två perioder var 3-3.

Edmonton spelade bra i tredje perioden och gick från 3-3 till 8-3 genom mål av Darnell Nurse, Mattias Ekholm, Zach Hyman, Ryan McLeod och Connor Brown och avgjorde matchen. Det sista målet kom med nio sekunder kvar att spela.

Edmontons Connor McDavid hade fyra assists, Leon Draisaitl stod för ett mål och två assists och Mattias Ekholm gjorde två mål och ett målgivande pass.

Edmonton stannar därmed på andra plats, och Buffalo på sjätte plats, i tabellen.