Efterlängtad seger för Pittsburgh – steg åt rätt håll mot San Jose

Det har varit en tung period med fyra förluster i rad för Pittsburgh i NHL. Men hemma mot San Jose bröts den tuffa sviten. Det blev 6-3 (1-2, 2-1, 3-0) i matchen i PPG Paints Arena.

Första perioden var jämn. Pittsburgh inledde bäst och tog ledningen genom Noel Acciari efter 10.29, men San Jose kvitterade genom Fabian Zetterlund. Och San Jose hann också ta ledningen, genom Marc-Edouard Vlasic. Efter 4.11 i andra perioden nätade Jeff Carter, på pass av Emil Bemström och kvitterade för Pittsburgh.

Evgeni Malkin gjorde dessutom 3-2 efter 11.38 framspelad av Drew O’Connor och Lars Eller.

San Joses Klim Kostin gjorde 3-3 efter 18.46 framspelad av Mikael Granlund och Marc-Edouard Vlasic.

Pittsburgh spelade bra i tredje perioden och gick från 3-3 till 6-3 genom mål av John Ludvig, Rickard Rakell och Bryan Rust och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 1.56 kvar att spela.

Båda lagen har nu en seger och fyra förluster på de senaste fem matcherna, Pittsburgh med 8–20 och San Jose med 15–24 i målskillnad.

Resultatet innebär att Pittsburgh ligger kvar på sjunde plats och San Jose sist, på åttonde plats i tabellen.