Tungt för Edmonton – Columbus bröt fina vinstsviten

Edmonton har haft en stark period i NHL och inför matchen borta mot Columbus hade laget tagit fem raka segrar. På fredagen tog det stopp och matchen i Nationwide Arena slutade 4-2 (3-0, 0-1, 1-1). Det var första förlusten sedan den 25 februari för Edmonton.

Columbus Blue Jackets spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Mathieu Olivier, Alex Nylander och Dmitri Voronkov. Efter 1.11 i andra perioden slog Zach Hyman till, framspelad av Connor McDavid och Leon Draisaitl och reducerade åt Edmonton Oilers. Edmonton reducerade dock till 3-2 genom Corey Perry efter 12.11 av matchen.

Columbus kunde dock avgöra till 4-2 med 20 sekunder kvar av matchen genom Jack Roslovic.

Det här betyder att Columbus är kvar på åttonde och sista plats, och Edmonton stannar på andra plats, i tabellen.

I nästa match, lördag 9 mars 18.30, har Columbus Nashville hemma i Nationwide Arena, medan Edmonton spelar borta mot Buffalo.