Förlängningsseger för Buffalo mot Tampa Bay

Matchen mellan Tampa Bay och Buffalo i NHL slutade lika efter full tid. Först i förlängningen kunde Buffalo avgöra till 3-2 (1-1, 0-1, 1-0, 1-0). Rasmus Dahlin spelade en avgörande roll för Buffalo när han stod för det vinnande målet i förlängningen.

Segern var Buffalo Sabres fjärde på de senaste fem matcherna.

Första perioden var jämn. Tampa Bay Lightning inledde bäst och tog ledningen genom Brayden Point efter 8.12, men Buffalo kvitterade genom Alex Tuch bara två minuter senare. Efter 17.18 i andra perioden slog Mitchell Chaffee till, och gav Tampa Bay ledningen. 11.33 in i tredje perioden slog Tage Thompson till på pass av Rasmus Dahlin och kvitterade för Buffalo. I förlängningen tog det 1.42 innan Buffalo också avgjorde till 2-3. Stor matchhjälte blev Rasmus Dahlin, framspelad av Casey Mittelstadt och Jordan Greenway.

Det här var Tampa Bays åttonde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Buffalos tionde uddamålsseger.

Det här betyder att Tampa Bay är kvar på femte plats, och Buffalo stannar på sjätte plats, i tabellen.

Tampa Bay möter Montreal i nästa match hemma söndag 3 mars 01.00. Buffalo möter samma dag Vegas hemma.