Edmonton vann efter förlängning mot St Louis

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Edmonton avgöra den jämna matchen hemma mot St Louis i NHL. Slutresultatet blev 3-2 (1-2, 1-0, 0-0, 1-0). Stor matchhjälte med bara 26 sekunder kvar i förlängningen blev Connor McDavid som satte det avgörande målet.

St Louis Blues startade matchen starkast. Laget ryckte åt sig ledningen med 0-2, genom mål av Robert Thomas och Pavel Buchnevich innan Edmonton Oilers svarade och gjorde 2-1 genom Zach Hyman. Efter 4.54 i andra perioden slog Zach Hyman till ännu en gång, framspelad av Connor McDavid och Evan Bouchard och kvitterade för Edmonton. Tredje perioden slutade mållös, och matchen fortsatte till förlängning. I förlängningen tog det 4.34 innan Edmonton också avgjorde till 3-2. Stor matchhjälte blev Connor McDavid, framspelad av Mattias Ekholm.

Edmontons Connor McDavid stod för ett mål och två assists.

Det här var Edmontons tionde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också St Louis femte uddamålsförlust.

St Louis nya tabellposition är femte plats, medan Edmonton är på tredje plats.