Adam Ruzicka får sparken – efter misstänkt kokainvideo

Arizona Coyotes bryter kontraktet med sin slovakiske forward Adam Ruzicka. Anledningen: en video publicerad på Instagram där det ser ut som 24-åringen har en lina kokain på bordet framför sig.

Det är tunga tider för Arizona Coyotes.

Inte nog med att klubben desperat försöker hitta en ny hemvist för att säkra sin framtid i NHL, laget har även elva raka förluster och har inte lyckats vinna en match på över en månad. 

Men det stannar inte där.

Under fredagen kom beskedet att klubben bryter kontraktet med forwarden Adam Ruzicka. Detta sedan slovaken lagt ut en video på Instagram där det framstår som att han nyttjar kokain. I videon filmar Ruzicka själv en tallrik på ett bord framför sig med en lina vitt pulver. Intill det ligger ett kreditkort. 

Det är på intet sätt bekräftat att det vita pulvret skulle vara kokain, men det var tillräckligt för att klubben skulle agera. Ruzicka sattes upp på unconditional waivers vilket ger övriga 31 lag i ligan ett dygn på sig att göra anspråk på spelaren innan kontraktet hävs.

Andra spelare att sparkas efter Alex Galchenyuk

24-årige Adam Ruzicka kom till Coyotes från Calgary Flames via waivers för en månad sedan. I den nya klubben blev det bara tre poänglösa matcher. I Flames noterades han för tre mål och nio poäng på 39 matcher under första halvan av säsongen.

Den storvuxne centern draftades av Flames i fjärde rundan 2017 och har hunnit göra 117 NHL-matcher de fyra senaste säsongerna.

Det här är andra gången inom loppet av ett knappt år som Arizona Coyotes bryter ett spelarkontrakt efter en incident utanför isen. I juli revs Alex Galchenyuks kontrakt mindre än två veckor efter att det sajnats. Detta sedan den före detta drafttrean dödshotat en polis i samband med en bilolycka.

Galchenyuk flyttade sedermera till Ryssland där han representerat SKA Sankt Petersburg i KHL den här säsongen.


Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: