Väntad seger för Toronto som förlänger vinstsviten

Allt talade för seger för Toronto, och så blev det också när det formstarka laget mötte Arizona Coyotes på bortaplan. Efter segersiffrorna 6-3 (3-0, 1-3, 2-0) har nu Toronto fem raka segrar. Arizona Coyotes har elva förluster i rad i NHL.

Toronto spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom mål av Bobby Mcmann, Auston Matthews och William Nylander. Arizona Coyotes reducerade dock till både 1-3 och 2-3 genom Matias Maccelli och Barrett Hayton efter 5.27 av perioden.

Toronto gjorde 2-4, på nytt genom Auston Matthews efter 16.07 i andra perioden och tog ett rejält grepp om matchen.

Arizona Coyotes gjorde 3-4 genom Dylan Guenther efter 19.57 av perioden. 2.00 in i tredje perioden slog William Nylander till återigen framspelad av TJ Brodie och ökade ledningen för Toronto.

Efter 8.23 slog John Tavares till på pass av Nicholas Robertson och Bobby Mcmann och ökade ledningen för Toronto. Det fastställde slutresultatet till 3-6.

Torontos Mitchell Marner hade tre assists.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Arizona Coyotes på sjunde plats och Toronto på tredje plats.