Underläge i tredje perioden – då vände Minnesota och vann

Bortalaget Vancouver hade greppet inför tredje perioden och ledde med 5-3 i NHL. Men Minnesota vände på matchen och vann till slut med 10-7.

Segern var Minnesotas femte på de senaste sex matcherna.

Vancouver startade matchen starkast. Laget ryckte åt sig ledningen med 0-2, genom mål av Ian Cole och J.T. Miller innan Minnesota svarade och gjorde 2-1 genom Joel Eriksson Ek. Vancouver var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 3-5.

Minnesota hade övertaget även i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.16 genom Kirill Kaprizov, och gick upp till 8-5 innan Vancouver kom tillbaka och reducerade till 8-7.

Innan matchen var över hade Minnesota gjort 10-7.

Joel Eriksson Ek och Kirill Kaprizov gjorde tre mål och tre assist var för Minnesota. J.T. Miller gjorde tre mål för Vancouver och en assist och Pius Suter hade tre assists för Vancouver.

Det här betyder att Minnesota är kvar på sjätte plats, och att Vancouver fortfarande leder serien.

Minnesota tar sig an Winnipeg i nästa match borta onsdag 21 februari 02.00. Vancouver möter samma dag 03.00 Colorado borta.