Zibanejad och Panarin säkrade segern för NY Rangers mot NY Islanders

Utomhusmatchen i NHL Stadium Series mellan NY Islanders och NY Rangers var oavgjord vid full tid, efter Mika Zibanejads kvittering till 5-5 för NY Rangers med bara en minut kvar av spela av ordinarie matchtid. I förlängningen kom avgörandet, där NY Rangers spikade segerresultatet, 6-5 (1-3, 2-1, 2-1, 1-0) genom Artemi Panarin.

Artemi Panarin slog till efter bara tio sekunder i förlängningen och blev matchhjälte med sitt 6-5-mål.

Därmed har New York Rangers vunnit sju matcher i rad i NHL.

New York Islanders var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 3-1.

I andra perioden var det i stället NY Rangers som hade greppet. Laget vann perioden med 1-2 och ställningen efter två perioder var 4-3.

NY Islanders utökade ledningen genom Alexander Romanov efter 1.53 i tredje perioden.

NY Rangers vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 5-3 till 5-6 inom bara 4.12. 5-5-målet kom med bara 01.25 kvar att spela. Och med 50 kvar kom också 5-6.

NY Rangers Artemi Panarin stod för tre poäng, varav ett mål och Vincent Trocheck gjorde två mål och ett assist. Noah Dobson hade tre assists för NY Islanders.

Det här var NY Islanders 17:e uddamålsförlust den här säsongen. Det var även NY Rangers 15:e uddamålsseger.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, NY Islanders på femte plats och NY Rangers i serieledning.

Nästa motstånd för NY Islanders är Pittsburgh. NY Rangers tar sig an Dallas hemma. Båda matcherna spelas onsdag 21 februari 01.00.