Storseger för Toronto hemma mot Anaheim Ducks

Toronto hade en riktig målfest när man besegrade Anaheim Ducks hemma i Scotiabank Arena i NHL. Toronto vann med hela 9-2 (4-1, 4-0, 1-1).

Segern var Torontos fjärde på de senaste fem matcherna, och fjärde raka segern på hemmaplan.

Toronto hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.41 genom Auston Matthews, och gick upp till 3-0 innan Anaheim Ducks svarade.

Innan perioden var över hade Toronto ryckt åt sig ledningen med 4-1. I andra perioden var Toronto starkast och gick från 5-1 till 8-1 genom mål av Tyler Bertuzzi, Auston Matthews och Bobby Mcmann. Det skulle komma mer från Toronto. Tredje perioden slutade 1-1 och Toronto vann matchen med 9-2.

Auston Matthews gjorde tre mål för Toronto och spelade dessutom fram till två mål, Timothy Liljegren hade tre assists och Bobby Mcmann stod för två mål och ett assist.

Toronto ligger på tredje plats i tabellen efter matchen, medan Anaheim Ducks är på sjunde plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är måndag 19 februari. Då möter Toronto St Louis i Enterprise Center 19.00. Anaheim Ducks tar sig an Buffalo borta 18.30.