Philadelphia vann toppmötet mot Florida med 2-1

Philadelphia tog en stark seger på bortaplan när man vann mot Florida i NHL på onsdagen med 2-1 (0-1, 1-0, 1-0). En viktig seger i toppen av tabellen.

Det här betyder dock inga förändringar i tabellen. Florida Panthers ligger kvar på andra plats i tabellen, och Philadelphia på tredje plats.

Noah Cates stod för Philadelphia Flyers avgörande mål 2.36 in i sista perioden.

Därmed slutade sviten vid fem förluster i rad för Philadelphia.

Florida tog ledningen efter 9.22, genom Carter Verhaeghe. Efter 13.33 i andra perioden slog Travis Konecny till, på pass av Joel Farabee och Sean Walker och kvitterade för Philadelphia. 2.36 in i tredje perioden nätade Philadelphias Noah Cates och avgjorde matchen för Philadelphia. Därmed hade laget vänt matchen.

Florida har fyra vinster en förlust och 17–9 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Philadelphia har en vinst och fyra förluster och 10–21 i målskillnad. Det här var Floridas sjunde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Philadelphias elfte uddamålsseger.

Florida möter Washington i nästa match hemma fredag 9 februari 01.00. Philadelphia möter samma dag Winnipeg hemma.