Stark seger för Vancouver i toppmatchen mot Carolina

Det var två topplag som möttes i NHL på onsdagen. Och det slutade med seger för bortalaget Vancouver, som besegrade Carolina med 3-2 (1-1, 1-1, 1-0) i den tidiga seriefinalen.

Det här ger dock inga förändringar i tabellen. Carolina ligger kvar på andra plats i tabellen, och Vancouver är i fortsatt serieledning. Sju poäng skiljer nu lagen åt.

J.T. Miller blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål 4.00 in i sista perioden.

Segern var Vancouvers femte på de senaste sex matcherna.

Första perioden var jämn. Carolina inledde bäst och tog ledningen genom Jordan Martinook efter 4.25, men Vancouver kvitterade genom Elias Lindholm efter 17.23. Vancouver tog ledningen med 1-2, på nytt, återigen genom Elias Lindholm efter 16.30 i andra perioden.

Carolina kvitterade till 2-2 genom Sebastian Aho med 1.28 kvar att spela av perioden. 4.00 in i tredje perioden nätade Vancouvers J.T. Miller på pass av Brock Boeser och Tyler Myers och avgjorde matchen för Vancouver.

Det här var Carolinas elfte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Vancouvers elfte uddamålsseger.

I nästa match möter Carolina Colorado hemma och Vancouver möter Boston borta. Båda matcherna spelas fredag 9 februari 01.00.