Montreal vann med 4-3 hemma mot NY Islanders

Det blev dramatiskt när Montreal vann mot NY Islanders i NHL på fredagen. Laget vann med 4-3 (3-0, 0-1, 1-2) hemma i Bell Centre. Sean Monahan slog till 17.24 in i tredje perioden och blev matchhjälte med sitt 4-3-mål.

Montreal spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Nick Suzuki, Cole Caufield och Sean Monahan. Efter 3.17 i andra perioden nätade Bo Horvat, på pass av Mathew Barzal och Noah Dobson och reducerade åt NY Islanders. NY Islanders reducerade och kvitterade till 3-3 genom Mathew Barzal och Kyle Palmieri i tredje perioden. Det sista målet kom med 3.51 kvar att spela.

Montreal kunde dock avgöra till 4-3 med 2.36 kvar av matchen genom Sean Monahan.

NY Islanders Noah Dobson hade tre assists. Sean Monahan gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål för Montreal.

Montreal har två segrar och tre förluster och 14–24 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan NY Islanders har en vinst och fyra förluster och 13–17 i målskillnad. Det här var Montreals 15:e uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också NY Islanders 14:e uddamålsförlust.

Montreals nya tabellposition är sjätte plats, medan NY Islanders är på femte plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 28 januari. Då möter Montreal Pittsburgh i PPG Paints Arena 01.00. NY Islanders tar sig an Florida hemma 01.30.