Florida vann mot Arizona Coyotes efter Matthew Tkachuks två mål

Det blev Florida som gick segrande ur mötet med Arizona Coyotes i NHL på hemmaplan, med 6-2 (3-0, 2-0, 1-2).

Florida spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Matthew Tkachuk, Sam Reinhart och Sam Bennett. Florida gjorde två mål i andra perioden och gick från 3-0 till 5-0, målen av Matthew Tkachuk och Anton Lundell. Efter 2.30 i tredje perioden ökade Florida på till 6-0 genom Jonah Gadjovich.

Dylan Guenther och Logan Cooley reducerade förvisso, men närmare än 6-2 kom inte Arizona Coyotes. Florida tog därmed en stabil seger.

Floridas Carter Verhaeghe hade tre assists och Matthew Tkachuk stod för två mål och ett assist.

Båda lagen har nu två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, Florida med 20–17 och Arizona Coyotes med 13–15 i målskillnad.

För Arizona Coyotes gör resultatet att man nu ligger på sjätte plats i tabellen, medan Florida är på andra plats.

Lördag 27 januari 01.00 spelar Florida borta mot Pittsburgh. Arizona Coyotes möter Tampa Bay borta i Amalie Arena fredag 26 januari 01.00.