Detroit bröt Tampa Bays fina vinstsvit

Tampa Bay har spelat bra i NHL. Inför matchen borta mot Detroit hade laget tagit fem raka segrar. På måndagen tog det stopp och matchen i Little Caesars Arena slutade 2-1 (1-1, 1-0, 0-0). Det var första förlusten sedan den 7 januari för Tampa Bay.

Segern var Detroit Red Wings fjärde på de senaste fem matcherna.

Första perioden var jämn. Tampa Bay Lightning inledde bäst och tog ledningen genom Victor Hedman efter 8.50, men Detroit kvitterade genom Lucas Raymond i slutet av perioden. Detroit gjorde också 2-1 efter 8.58 i andra perioden när Daniel Sprong fick träff framspelad av J.T. Compher. Därmed hade laget vänt matchen. I tredje perioden höll Detroit i sin 2-1-ledning och vann.

Det här var Detroits tionde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Tampa Bays sjunde uddamålsförlust.

För hemmalaget betyder resultatet fjärde plats i tabellen. Tampa Bay är på femte plats.

I nästa match möter Detroit Dallas hemma och Tampa Bay möter Philadelphia borta. Båda matcherna spelas onsdag 24 januari 01.00.