Efterlängtad seger för NY Islanders – steg åt rätt håll mot Dallas

NY Islanders har haft en tung period med fyra förluster i rad i NHL. Men hemma mot Dallas bröts den tunga sviten. Det blev 3-2 (1-0, 0-2, 1-0, 1-0) efter förlängning i matchen i UBS Arena.

Bo Horvat slog till efter bara 41 sekunder i förlängningen och blev matchhjälte med sitt 3-2-mål.

NY Islanders startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 2.52 slog Alexander Romanov till på pass av Mathew Barzal och Noah Dobson. Efter 11.33 i andra perioden slog Jason Robertson till, på pass av Joe Pavelski och Radek Faksa och kvitterade för Dallas.

Nils Lundkvist gjorde dessutom 1-2 efter 15.08.

5.23 in i tredje perioden slog Hudson Fasching till och kvitterade för NY Islanders.

Laget avgjorde matchen med -1.19 kvar att spela genom Bo Horvat.

NY Islanders har en seger och fyra förluster och 9–18 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Dallas har tre vinster och två förluster och 17–12 i målskillnad. Det här var NY Islanders 13:e uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Dallas elfte uddamålsförlust.

NY Islanders ligger på fjärde plats i tabellen efter matchen, medan Dallas är på tredje plats.

Onsdag 24 januari möter NY Islanders Vegas hemma 01.30 och Dallas möter Detroit borta 01.00.