Underläge i tredje perioden – då vände Vegas och vann

Bortalaget Pittsburgh hade greppet inför tredje perioden och ledde med 2-0 i NHL. Men Vegas vände på matchen och vann till slut med 3-2.

Segermålet för Vegas stod Brendan Brisson för 9.40 in i tredje perioden.

Segern var Vegas fjärde på de senaste fem matcherna.

Första perioden blev mållös. I andra perioden var Pittsburgh starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Ryan Graves och Jake Guentzel. Vegas gjorde dock tre raka mål i tredje perioden och gick från underläge 0-2 till ledning med 3-2 inom bara 4.22. Vegas mål gjordes av Jonathan Marchessault, Pavel Dorofeyev och Brendan Brisson. Brissons 3-2-mål kom med 10.20 kvar av matchen.

Det här var Vegas elfte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Pittsburghs elfte uddamålsförlust.

Vegas stannar därmed på andra plats, och Pittsburgh på sjunde plats, i tabellen.

Nästa gång lagen spelar i serien är tisdag 23 januari. Då möter Vegas New Jersey i Prudential Center 01.00. Pittsburgh tar sig an Arizona Coyotes borta 03.00.