Tre poäng till Edmonton efter avgörande i slutperioden mot Calgary

Edmonton vann borta mot Calgary i NHL med 3-1 (1-0, 0-1, 2-0). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Edmonton avgjorde.

I och med detta har Edmonton hela 13 raka segrar i NHL.

Edmonton tog ledningen efter 15.21, genom Ryan McLeod framspelad av Warren Foegele och Vincent Desharnais. Efter 1.58 i andra perioden slog MacKenzie Weegar till, på pass av Blake Coleman och kvitterade för Calgary. I tredje perioden gjorde Edmonton 1-2 efter 1.39 genom Sam Gagner. Och med bara 35 sekunder kvar satte Zach Hyman 1-3.

Calgary har tre vinster och två förluster och 16–12 i målskillnad på de senaste fem matcherna.

Resultatet innebär att Calgary ligger kvar på femte plats och Edmonton på tredje plats i tabellen.

På onsdag 24 januari 03.00 spelar Calgary hemma mot St Louis, och Edmonton hemma mot Columbus.