Dålig första period sänkte Toronto

Toronto lyckades inte få till spelet på bortaplan mot Vancouver i NHL. Redan efter första perioden ledde hemmalaget med 3-0. Toronto arbetade sig närmre, men förlorade matchen med 6-4 (3-0, 1-3, 2-1).

Segern var Vancouvers sjunde på de senaste åtta matcherna.

Vancouver spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom två mål av Nils Höglander och ett mål av Conor Garland. Efter 4.53 i andra perioden nätade William Nylander, framspelad av Morgan Rielly och T.J. Brodie och reducerade åt Toronto.

Efter 7.26 reducerade Torontos Jake McCabe på nytt på pass av Mitchell Marner och Auston Matthews.

William Nylander gjorde dessutom 3-3 efter 8.19 framspelad av Morgan Rielly.

Vancouvers Conor Garland gjorde 4-3 efter 19.00 på pass av Teddy Blueger.

3.13 in i tredje perioden slog Mitchell Marner till och kvitterade för Toronto.

7.11 in i perioden nätade Vancouvers J.T. Miller på pass av Quinn Hughes och Elias Pettersson och gav laget ledningen för Vancouver.

Efter 10.42 nätade Elias Pettersson på pass av J.T. Miller och Quinn Hughes och ökade ledningen för Vancouver. 6-4-målet blev matchens sista.

Vancouvers Quinn Hughes hade tre assists och Conor Garland gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Vancouver i serieledning och Toronto på fjärde plats.

Nästa motstånd för Vancouver är Chicago. Lagen möts tisdag 23 januari 04.00 i Rogers Arena. Toronto tar sig an Seattle borta måndag 22 januari 03.00.