Carolina avgjorde i förlängningen mot Pittsburgh

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Carolina avgöra den jämna matchen hemma mot Pittsburgh i NHL. Slutresultatet blev 3-2 (2-0, 0-0, 0-2, 1-0). Stor matchhjälte i förlängningen blev Brett Pesce som gjorde det avgörande målet.

Segern var Carolinas sjunde på de senaste åtta matcherna.

Carolina startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål tidigt i perioden av Brett Pesce och Jordan Martinook.

Andra perioden blev mållös. Pittsburgh reducerade och kvitterade till 2-2 genom Jake Guentzel och Bryan Rust i tredje perioden. Det sista målet kom med 54 sekunder kvar att spela. I förlängningen tog det 1.43 innan Carolina avgjorde till 3-2. Matchvinnare för hemmalaget blev Brett Pesce, framspelad av Teuvo Teräväinen och Seth Jarvis.

Det här var Carolinas nionde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Pittsburghs tionde uddamålsförlust.

I tabellen innebär det här att Pittsburgh nu ligger på sjätte plats. Carolina är på andra plats.

Carolina tar sig an Los Angeles i nästa match hemma måndag 15 januari 21.00. Pittsburgh möter samma dag 19.00 Seattle hemma.