Efterlängtad seger för Ottawa – steg åt rätt håll mot San Jose

Ottawa har haft en tung period med fem förluster i rad i NHL. Men hemma mot San Jose bröts den tuffa sviten. Det blev 5-4 (2-1, 2-2, 1-1) i matchen i Canadian Tire Centre.

Segermålet för Ottawa stod Vladimir Tarasenko för med bara fem sekunder kvar av matchen.

Ottawa startade matchen starkast. Laget ryckte åt sig ledningen med 2-0, genom mål av Claude Giroux och Thomas Chabot innan San Jose svarade och gjorde 2-1 genom Anthony Duclair. Efter 3.53 i andra perioden nätade Marc-Edouard Vlasic, på pass av Anthony Duclair och Mikael Granlund och kvitterade för San Jose.

Kevin Labanc gjorde dessutom 2-3 efter 6.20 framspelad av Mario Ferraro och Mike Hoffman.

Ottawas Brady Tkachuk gjorde 3-3 efter 7.11 på pass av Drake Batherson och Tim Stutzle.

Drake Batherson gjorde dessutom 4-3 efter 12.59 framspelad av Artem Zub och Tim Stutzle.

San Jose kvitterade till 4-4 genom Filip Zadina i tredje perioden. Målet kom med 3.4 kvar att spela.

Ottawa kunde dock avgöra till 5-4 med fem sekunder kvar av matchen genom Vladimir Tarasenko.

Ottawas Tim Stutzle hade fyra assists. Mario Ferraro hade tre assists för San Jose.

Det här var Ottawas fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också San Joses sjunde uddamålsförlust.

Det här betyder att Ottawa är kvar på åttonde och sista plats, och San Jose stannar sist, på åttonde plats, i tabellen.

Ottawa tar sig an Colorado i nästa match hemma onsdag 17 januari 01.00. San Jose möter Buffalo borta måndag 15 januari 18.00.