Efterlängtad seger för San Jose – bröt förlustsviten mot Montreal

San Jose har haft en tung period med tolv förluster i rad i NHL. Men borta mot Montreal bröts den sviten. Det blev 2-3 (1-2, 0-1, 1-0) i matchen i Bell Centre.

San Jose Sharks startade matchen starkast. Laget ryckte åt sig ledningen med 0-2, genom mål av Luke Kunin och Fabian Zetterlund innan Montreal Canadiens svarade och gjorde 2-1 genom Brendan Gallagher. Efter 16.44 i andra perioden nätade Nikita Okhotiuk, på pass av Mikael Granlund och William Eklund och gjorde 1-3. 16.26 in i tredje perioden nätade Montreals Josh Anderson framspelad av Cole Caufield och Nick Suzuki och reducerade för Montreal. Fler mål än så blev det inte för Montreal.

Montreal har två vinster och tre förluster och 13–18 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan San Jose har en vinst och fyra förluster och 9–20 i målskillnad. Det här var Montreals tolfte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även San Joses åttonde uddamålsseger.

Montreal stannar därmed på sjätte plats, och San Jose sist, på åttonde plats, i tabellen.

Söndag 14 januari 01.00 spelar Montreal hemma mot Edmonton. San Jose möter Ottawa borta i Canadian Tire Centre lördag 13 januari 22.00.