Vasilij Ponomarjovs drömdebut: “Har haft stora drömmar”

Bara timmar innan nedsläpp mot Washington kallades Vasilij Ponomarjov upp till Carolina. Då lyckades forwarden bli målskytt i sin NHL-debut.
– Jag har haft stora drömmar, säger han till NHL.com.

Med Stefan Noesen sjuk och Martin Necas ett frågetecken inför nattens möte med Washington Capitals behövde Carolina Hurricanes ha uppbackning på forwardssidan.

Runt tio-tiden, lokal tid, fick Vasilij Ponomarjov beskedet att han skulle få göra NHL-debut med Hurricanes – men det var snabba ryck som krävdes. Den 21-årige ryssen behövde snabbt ta sig till flygplatsen i Chicago för att ansluta till laget som skulle möta Washington några timmar senare. Två timmar innan matchen var han på plats i Capital One Arena för att göra sina lagkamrater sällskap.

– Det kändes som en lång flygning och jag var lite nervös då jag skulle komma precis innan lagmötet inför matchen. Jag kom fram typ fem minuter innan, säger Ponomarjov till NHL.com.

Blev målskytt i andra perioden

Trots inte allt för optimala förutsättningar inför sin NHL-debut levererade 21-åringen direkt. I den andra perioden slog Ponomarjov till med ett direktskott som Darcy Kuemper inte kunde mäkta med att stoppa.

– Jag har sett hur “Ovi” (Aleksandr Ovetjkin) och “Sid” (Sidney Crosby) gjort mål. Jag har haft stora drömmar. Just nu förstår jag hur stort man måste drömma för att vara i samma situation om tio år, säger Ponomarjov.

Hurricanes vann matchen med 6–2 efter att ha vänt ett 0–2-underläge.

– För oss alla är det en speciell grej att se och en rolig grej att vara en del av. Tränaren (Rod Brind'Amour) sade det efter matchen, att det är dessa saker som du aldrig glömmer, säger tvåmålsskytten Brent Burns.

Washington Capitals – Carolina Hurricanes 2–6 (2–0, 0–1, 0–5)
Washington: Nic Dowd (5), Dylan Strome (14).
Carolina: Brent Burns 2 (8), Seth Jarvis (14), Andrej Svetjknikov (9), Dmitrij Orlov (2), Vasilij Ponomarjov (1).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: