Uppgifter: William Nylander och Toronto nära lösning

William Nylander verkar av allt att döma bli Toronto Maple Leafs trogen. Enligt insidern Elliotte Friedman är parterna nu nära att hitta en lösning i kontraktsdiskussionerna.
– Jag tror att något kan hända rätt snart, säger Friedman i podcasten “The Jeff Marek Show”.

Med ett kontrakt som går ut till sommaren har William Nylanders vara eller icke vara i Toronto Maple Leafs varit något av en följetong under NHL-säsongen. Nu tyder det mesta på att den svenske storstjärnan kommer bli klassikerklubben trogen.

Enligt Sportsnets insider Elliotte Friedman är parterna nära att hitta en lösning.

– Samtalen har kommit långt. Jag tror att något kan hända rätt snart. De har jobbat väldigt hårt på detta. Nu försöker alla bara hitta en “sweet spot”, säger Friedman i podcasten “The Jeff Marek Show”.

Kan skriva monsterkontrakt

Under tisdagen rapporterade Sportsnets Nick Kypreos att en lösning kan vara klar innan All-Star-uppehållet i början av februari. Enligt Kypreos kommer Nylander få en lönetaksträff på runt elva miljoner dollar i sitt nya kontrakt, vilket skulle göra hans kontrakt värt över 120 miljoner kronor per säsong.

Enligt Kypreos är 11,25 miljoner dollar i lönetaksträff den siffran som är mest aktuell i dagsläget.

– Det kommer att vara runt den siffran. Toronto har klivit fram och gjort detta till en prioritering och jag tror att de vill ha klarhet i Nylander, vilket de ser ut att få inom den närmaste tiden, säger Elliotte Friedman.

Utmanar Karlsson i Sverige-toppen

Skulle Nylander få den lönetaksträff som Kypreos rapporterar så skulle han i sådana fall bli den näst bäst betalde svensken i NHL, bara slagen av Erik Karlsson som har en lönetaksträff på 11,5 miljoner dollar.

Den här säsongen har Nylander en lönetaksträff på 6,96 miljoner dollar till följd av det sexårskontrakt han skrev med Toronto i december 2018. Denna säsong har Nylander producerat 51 poäng (19+32) på 36 matcher för Maple Leafs och toppar med den noteringen lagets interna poängliga, sex poäng före superstjärnan Auston Matthews. Matthews skrev å sin sida på ett nytt kontrakt med Leafs i augusti med en lönetaksträff på 13,25 miljoner dollar. Det kontraktet börjar gälla från och med nästa säsong.

Till nästa säsong väntas lönetaket i NHL stiga från dagens 83,5 miljoner dollar till 87,675 miljoner dollar.

Betsense in article


TV: Experten om William Nylanders utgående kontrakt

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: