Toronto vann efter förlängning mot Anaheim Ducks

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Toronto avgöra den jämna matchen borta mot Anaheim Ducks i NHL. Slutresultatet blev 1-2 (0-0, 1-0, 0-1, 0-1). Auston Matthews spelade en avgörande roll för Toronto när han gjorde det vinnande målet i förlängningen.

Den första perioden slutade 0–0. Det var först 11.41 in i andra perioden som Anaheim Ducks tog ledningen genom Frank Vatrano framspelad av Mason McTavish.

14.19 in i tredje perioden nätade Toronto Maple Leafs John Tavares framspelad av Morgan Rielly och William Nylander och kvitterade för Toronto. I förlängningen tog det 2.16 innan Toronto också avgjorde till 1-2. Matchvinnare för bortalaget blev Auston Matthews, på pass av Mitchell Marner och Morgan Rielly.

Det här var Anaheim Ducks tionde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Torontos tionde uddamålsseger.

Anaheim Ducks stannar därmed på sjunde plats, och Toronto på tredje plats, i tabellen.

Lördag 6 januari 04.00 spelar Anaheim Ducks hemma mot Winnipeg. Toronto möter San Jose borta i SAP Center at San Jose söndag 7 januari 01.00.