Vancouver Canucks besegrade Ottawa och toppar nu tabellen

Segern mot Ottawa på hemmaplan innebär att Vancouver nu är serieledare i NHL, två poäng före Vegas. Vegas har dessutom en match mer spelad. Vancouver vann med 6-3 (5-0, 0-1, 1-2). Ottawa ligger på åttonde plats i tabellen.

Vancouver Canucks spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 5-0 genom två mål av Elias Pettersson, ett mål av J.T. Miller, ett mål av Ian Cole och ett mål av Pius Suter. Efter 20.37 av perioden kunde Claude Giroux och Vladimir Tarasenko göra både 5-1 och 5-2 för Ottawa Senators. Ottawa reducerade dock på nytt till 5-3 genom Vladimir Tarasenko med 2.31 kvar att spela av matchen.

Vancouver kunde dock avgöra till 6-3 med 2.18 kvar av matchen genom Pius Suter.

Pius Suter gjorde två mål för Vancouver och ett målgivande pass.

Fredag 5 januari möter Vancouver St Louis borta 02.00 och Ottawa möter Seattle borta 04.00.