Colorado vann efter förlängning mot NY Islanders

Det blev en riktigt tajt match när Colorado tog emot NY Islanders i NHL. Matchen avgjordes först i förlängningen där Colorado var starkast, och segerresultatet blev därmed 5-4 (1-2, 2-2, 1-0, 1-0). Matchhjälte blev Nathan MacKinnon, som gjorde det avgörande målet 33 sekunder in i förlängningen.

Segern var Colorado Avalanches femte på de senaste sex matcherna, och sjunde raka segern på hemmaplan.

New York Islanders tog ledningen efter 5.39, genom Pierre Engvall på pass av Brock Nelson.

Colorado kvitterade till 1-1 efter 6.11, genom Devon Toews framspelad av Logan O’Connor och Cale Makar.

NY Islanders tog ledningen på nytt efter 19.28, när Brock Nelson fick träff assisterad av Noah Dobson och Ilya Sorokin.

NY Islanders inledde andra perioden med att göra 1-3 genom Simon Holmström, innan Colorado svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod Jonathan Drouin för framspelad av Mikko Rantanen och Nathan MacKinnon efter 8.24.

I slutminuterna var det dock NY Islanders som tog greppet. Alexander Romanov gjorde 3-4 efter 10.18, på pass av Mathew Barzal. 12.21 in i tredje perioden nätade Colorados Valeri Nichushkin återigen på pass av Nathan MacKinnon och Cale Makar och kvitterade för Colorado.

Laget avgjorde matchen med -1.27 kvar att spela genom Nathan MacKinnon framspelad av Cale Makar och Mikko Rantanen. MacKinnon fullbordade därmed Colorados vändning.

Nathan MacKinnon gjorde ett mål för Colorado och spelade dessutom fram till två mål och Cale Makar hade tre assists.

Det här var Colorados sjätte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också NY Islanders elfte uddamålsförlust.

Det här betyder att NY Islanders ligger på tredje plats i tabellen, och att Colorado leder serien.

Fredag 5 januari möter Colorado Dallas borta 02.00 och NY Islanders möter Arizona Coyotes borta 03.00.