Ottawa besegrade Buffalo med 5-1

Ottawa vann hemma mot Buffalo i NHL. Matchen på måndagen slutade 5-1 (2-1, 2-0, 1-0).

Ottawa startade matchen vassast. Laget ryckte åt sig ledningen med 2-0, genom mål av Jakob Chychrun och Zack MacEwen innan Buffalo svarade och gjorde 2-1 genom Tage Thompson. I andra perioden var Ottawa starkast och gick från 2-1 till 4-1 genom mål av Dominik Kubalik och Mark Kastelic. 15.16 in i tredje perioden slog Artem Zub till och ökade ledningen för Ottawa. 5-1-målet blev matchens sista.

Det här betyder att Ottawa är kvar på åttonde och sista plats, och Buffalo stannar på sjunde plats, i tabellen.

Onsdag 3 januari 04.00 spelar Ottawa borta mot Vancouver. Buffalo möter Montreal borta i Bell Centre fredag 5 januari 01.00.