Dallas utklassade Chicago på hemmaplan

Dallas dominerade stort när laget vann på hemmaplan mot Chicago i NHL med hela 8-1 (3-0, 2-0, 3-1).

Segern var Dallas femte på de senaste sex matcherna, och sjätte hemmasegern i rad.

Dallas spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Craig Smith, Ryan Suter och Tyler Seguin. Dallas var långt ifrån nöjt där. Dallas gjorde två mål i andra perioden och gick från 3-0 till 5-0, målen av Sam Steel och Mason Marchment.

Chicago reducerade dock till 5-1 genom Philipp Kurashev efter 20.39 av perioden. Dallas fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 8-1. Målen i sista perioden gjordes av Mason Marchment, som gjorde två mål, och Roope Hintz.

Mason Marchment gjorde tre mål för Dallas och spelade dessutom fram till ett mål och Tyler Seguin stod för ett mål och två assists.

Dallas nya tabellposition är andra plats, medan Chicago är på åttonde och sista plats.

På onsdag 3 januari 02.00 spelar Dallas hemma mot Montreal, och Chicago borta mot Nashville.