Örebro Hockey starkast i straffläggningen – vann borta mot Linköping

Det var jämnt hela vägen när Linköping mötte Örebro Hockey hemma i SHL. Först efter straffar kunde lagen skiljas åt. Bortalaget var kyligare i avsluten och vann med 3-2 (0-1, 1-1, 1-0, 0-0, 1-0). Samuel Johannesson blev matchhjälte med sitt avgörande straffmål.

Linköping tog ledningen efter 13.46, genom Patrick Russell på pass av Broc Little. Efter 4.16 i andra perioden slog Hannes Björninen till, på pass av Danick Martel och Samuel Johannesson och kvitterade för Örebro Hockey.

Linköpings Broc Little gjorde 2-1 efter 16.33.

17.23 in i tredje perioden nätade Örebro Hockeys Glenn Gustafsson framspelad av Jonathan Lekkerimäki och Samuel Johannesson och kvitterade för Örebro Hockey. I straffläggningen var det Örebro Hockey som avgjorde till 2-3. Den avgörande straffen stod Samuel Johannesson för.

Örebro Hockeys Samuel Johannesson stod för tre poäng, varav ett mål.

Linköping har två vinster och tre förluster och 15–16 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Örebro Hockey har en vinst och fyra förluster och 7–16 i målskillnad. Det här var Linköpings tionde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Örebro Hockeys 15:e uddamålsseger.

Resultaten i sista omgången innebär att Linköping slutar på sjätte plats och Örebro Hockey på tionde plats. Linköping är klart för kvartsfinal. Och Örebro Hockey är klart för åttondelsfinal.


 

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: