Formstarka Skellefteå tog ny seger mot Modo Hockey

Skellefteå är svårstoppade för tillfället. När laget mötte Modo Hockey borta i Hägglunds Arena på torsdagen blev det ännu en seger. Slutresultatet 3-7 (1-2, 1-3, 1-2) innebär att Skellefteå nu har fem segrar i följd i SHL.

Vinsten mot Modo Hockey innebär att Skellefteå har nio segrar i rad på bortaplan.

Första perioden var jämn. Modo Hockey inledde bäst och tog ledningen genom Erik Walli Walterholm efter 14.47, men Skellefteå kvitterade genom Rickard Hugg. Och Skellefteå hann också ta ledningen, genom Jonathan Pudas. Skellefteå gjorde 1-3 genom Arvid Lundberg efter 3.58 i andra perioden.Modo Hockey reducerade dock till 2-3 genom Mikkel Aagaard efter 5.20 av perioden.

Skellefteå gjorde dock två snabba mål och gick från 2-3 till 2-5, målen av Axel Sandin-Pellika och Max Lindholm. 5.51 in i tredje perioden nätade Modo Hockeys Sampo Ranta på pass av Pontus Näsén och David Bernhardt och reducerade för Modo Hockey. Men mer än så orkade Modo Hockey inte med.

10.47 in i perioden slog Zeb Forsfjäll till framspelad av Filip Sandberg och Axel Sandin-Pellika och ökade ledningen för Skellefteå. Efter 17.02 nätade Elias Salomonsson på pass av Rickard Hugg och Måns Forsfjäll och ökade ledningen för Skellefteå. Därmed hade laget vänt matchen. 3-7-målet blev matchens sista.

– Skellefteå är mycket, mycket mer påställda. De vinner det mesta, både klubbdueller och kampdueller. Jag tycker vi hade problem i stora delar av matchen. Det är jäkligt irriterande, säger Modos tränare Mattias Karlin till TV4 efter matchen.

Skellefteås Max Lindholm stod för fyra poäng, varav ett mål, Jonathan Johnson hade tre assists och Axel Sandin-Pellika gjorde ett mål och spelade fram till två mål.

Skellefteås nya tabellposition är tredje plats, medan Modo Hockey är på tionde plats.

Modo Hockey möter Linköping i nästa match borta lördag 24 februari 18.00. Skellefteå möter samma dag Oskarshamn hemma.