Malmö avgjorde i straffläggningen hemma mot Örebro Hockey

Det blev en riktigt tajt match när Malmö tog emot Örebro Hockey i SHL. Matchen avgjordes först efter straffar, där Malmö var starkast, och slutresultatet blev därmed 4-3 (2-0, 0-2, 1-1, 0-0, 1-0). Janne Kuokkanen blev matchhjälte med sitt avgörande straffmål.

Malmö startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål tidigt i perioden av Lauri Pajuniemi och Janne Kuokkanen. Örebro Hockey vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 2-0 till 2-3 i andra perioden inom bara 2.40. 6.50 in i tredje perioden slog Johan Olofsson till på pass av Fredrik Händemark och kvitterade för Malmö. I straffläggningen var det Malmö som avgjorde till 4-3. Den avgörande straffen stod Janne Kuokkanen för.

Janne Kuokkanen gjorde två mål för Malmö och ett målgivande pass.

Malmö har två segrar och tre förluster och 16–16 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Örebro Hockey har tre vinster och två förluster och 11–10 i målskillnad. Det här var Malmös åttonde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Örebro Hockeys elfte uddamålsförlust.

För Malmö gör resultatet att man nu ligger på elfte plats i tabellen, medan Örebro Hockey är på nionde plats.

I nästa match, torsdag 22 februari 19.00, har Malmö Linköping hemma i Malmö Arena, medan Örebro Hockey spelar hemma mot Leksand.