Janne Kuokkanen fortsatt glödhet – blev stor hjälte: “Gör mitt jobb”

Trots en skada fortsätter Janne Kuokkanen att producera.
Stjärnan gav Malmö en drömstart – och avgjorde när viktiga poäng stod på spel mot Örebro.
– Han har fortsatt att producera på det här eleganta sättet, säger TV4:s kommentator Åke Unger under 4–3-matchen.

Innan skadan i januari var Janne Kuokkanen en av SHL:s hetare spelare. Nu är han återigen med i den diskussionen. Efter mål i de båda matcherna tidigare i veckan klev han ut på hemmaisen under lördagseftermiddagen och gav Malmö en drömstart.

Redan efter knappt sju minuter trillade 1–0 in bakom Örebros Jhonas Enroth. Skottet kom från Lauri Pajuniemi, men bakom målet låg Janne Kuokkanen. Tre minuter senare var det dags igen. Även då var det ett powerplay för Malmö, men denna gång skickade Janne Kuokkanen in pucken för egen maskin.

– Jag vet inte. Jag gör mitt jobb, det är det, säger han ödmjukt till TV4 i pausen.

Hyllar kedjekamraten: “En av de bästa i Europa”

Med detta kliver Kuokkanen alltså upp på tre mål och en assist på sina tre första matcher efter återkomsten. Det hela satte även Skåne-laget i förarsätet i kampen om viktiga poäng kring de sista slutspelsplatserna.

– Vi har inte varit så bra i de senaste matcherna, men idag gör vi två vilket är bra. Vi har jobbat mycket på att få vårt powerplay att fungera och just nu ser det bra ut, säger Kuokkanen i TV4 och hyllar sedan sin lagkamrat, Pajuniemi:
– Han är en fantastisk skytt, en av de bästa i Europa. Han kan göra många viktiga mål och är viktig för oss att ha i laget.

Ställningen var 2–0 efter 20 minuter spelade, men matchen skulle vända både en och två gånger.

Örebro hämtade upp det hela till 2–2 inför tredje innan de där även tog ledningen med 3–2 57 sekunder in. Malmö gav sig inte dock. Johan Olofsson kvitterade sex minuter senare och till slut skulle straffar krävas för att skilja lagen åt. Väl där klev han fram igen, Janne Kuokkanen. Finska stjärnan blev enda spelaren att hitta nät i straffläggningen och blev därmed stor hjälte i 4–3-segern.