Örebro svarar – efter spelarnas stämningsansökan

Åtta spelare i Örebro stämmer klubben. 
Nu kommer klubben med ett svar på det hela. 
– Vi har följt Arbetsgivaralliansens råd och uppfattning, säger vd:n Mikael Johansson i ett pressmeddelande.

Under fredagen slog bomben ner. Via SHL-spelarnas fackförbund har åtta spelare i Örebro valt att stämma klubben på grund av uteblivna pensionspremier. Detta rapporterade Nerikes Allehanda.

Enligt tidning handlar tvisten om när den nya bestämmelse kring löneväxling till pension ska införas. Den överenskommelse som spelarnas fackförbund och motparten i ligaorganisationen kom fram till inför säsongen har tolkats olika. Örebro menar att det hela ska gällas när nya kontrakts skrivits på, medan fackförbundet tolkar regeln som att det ska gälla från starten av denna pågående säsong. 

Under gårdagen ville inte Örebro Hockeys vd Mikael Johansson kommentera det hela för NA, men nu kommer klubben med ett uttalande.

– Vi har följt Arbetsgivaralliansens råd och uppfattning under hela denna process. Om det skulle visa sig att Arbetsdomstolen har annan uppfattning än Arbetsgivaralliansen kommer vi att respektera detta beslut och betala mellanskillnaden till respektive spelare, säger Örebro Mikael Johansson i ett pressmeddelande.

Chefsjuristen: "Anser att man har agerat korrekt"

Även Arbetsgivaralliansens chefsjurist Madeleine Wagemyr uttalar sig om det hela och menar att Örebro agerat korrekt. 

– Arbetsgivaralliansen står bakom Örebro Hockeys agerande och anser att man har agerat korrekt utifrån den överenskommelse som finns mellan Unionen och Arbetsgivaralliansen, säger Wagemyr i pressmeddelandet.

Spelarna som har stämt klubben är Mathias Bromé, Philip Holm, Gustav Backström, Filip Berglund, Oliver Eklind, William Wikman, Christopher Mastomäki och Elias Ekström. Med uteblivna pensionsavsättningar och skadestånd inräknat rör det sig om en summa på dryga 1,8 miljoner kronor.

Betsense in article


TV: Rasmus Dahlin om Erik Karlssons betydelse

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: